Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kommunista Komszomol a kapit
  2007-12-23 16:08:58, vasárnap
 
  2007. december 23., vasárnap - Viktória.
©1999-2007 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.

A kommunista Komszomol a kapitalista élet iskolája volt


MTI
| 2007. december 21., péntek 15:30
A Komszomolban szerzett ismeretek és kapcsolatok nem annyira a kommunizmus, hanem sokkal inkább a kapitalizmus építésére jók. Erre a megdöbbentő következtetésre jutottak orosz szociológusok. Valami igazuk lehet: a számos komszomolista akad a világ száz leggazdagabb embere között.

A szovjet kommunista ifjúsági szervezet, a Komszomol megszüntetésének 16. évfordulóján a szociológiai kérdésekkel foglalkozó Dimsic és társai cég egy felmérésben az iránt érdeklődött, hogy ki milyen társadalmi szervezetek munkájában vett részt az úttörő mozgalomtól kezdve a párton, a Komszomolon, szakszervezeten át egészen a bélyeggyűjtők szövetségéig.

A kutatás arra jutott, hogy a szakszervezetek semmire nem voltak jók, legalábbis a mai életben hasznosítható tapasztalatot nem adtak. Viszont egészen más a helyzet a bélyeggyűjtőkkel: amikor minden valutaügyletért legalább 8 év szabadságvesztés járt, ez a kör kidolgozta a módját, hogy üzleteljen a bélyegeikkel, s ez igen jó előképzésnek bizonyult a kapitalista pénzügyi tevékenységhez.

Ami pedig a szovjet kommunista ifjúsági szervezetet (Komszomolt) illeti, a felmérésből az derült ki, hogy aki csak muszájból lépett be, annak az ott szerzett tapasztalatok nem hozott később hasznot, s ezek az emberek ma kevesebbet keresnek, mint azok, akik aktívan részt vettek a szervezet munkájában.

A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s
Dimsic szerint ennek az az oka, hogy a Komszomolban már az úttörőmozgalmi kisdobos szervezettől kezdve igen hatékony volt az elitképződés rendszere. Az úttörők közé először a legaktívabb kisdobosokat vették fel, ők lettek az őrs- és rajvezetők. A legtöbb egyetemen a felvételhez szükséges volt a Komszomol-tagság, a komszomolista vezetők utazhattak a szocialista országokba is, és mindenütt építhettek kapcsolatokat. Emellett az elit komszomolisták többnyire meggyőző szónokok voltak.

A Komszomol hatalmas gépezet, a párt mechanizmusainak része volt. Így a Komszomol aktivistái az átlagnál sokkal jobban alkalmazkodtak a '90-es évek elején dúló vadkapitalizmus körülményeihez, üzlettel foglalkoztak, és régi kapcsolataik révén (például közös építőtábor a Bajkál-Amúr vasútvonalon) sok mindent el tudtak intézni.

Ma a leggazdagabb üzletemberek és menedzserek 33 százaléka volt komszomolista, a jól képzett szakemberek között pedig 24 százalék ez az arány. Megjegyzendő, ez nem egyedi jelenség, az ifjúsági mozgalmakban való aktív részvétel szerepel majd minden amerikai vezető személyiség életrajzában is.

A Komszomolszkaja Pravda a volt komszomolisták közül Vagit Alekperovot említette példaként, aki szülőhelyén a Komszomol városi bizottságának tagságáig vitte, s ma az amerikai Forbes magazin szerint a világ 48. leggazdagabb embere. Mihail Fridman ugyancsak aktív volt, s az egyetemen megismerkedett a szervezet egyik későbbi vezetőjével (ma a 45. leggazdagabb ember), Mihail Prohorov pedig az egyetemi Komszomol bizottság tagja volt, s együtt tanult Oleg Gyeripaszkával - a Forbes listáján Prohorov a 41., Gyeripaszka a 40. helyen áll. Ők mind fiatalok, s közülük a "legszegényebb" vagyona is jóval 10 milliárd dollár felett van.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: mechanizmusainak, bélyeggyűjtőkkel, szabadságvesztés, megszüntetésének, vadkapitalizmus, valutaügyletért, szakszervezetek, komszomolszkaja, következtetésre, szakszervezeten, úttörőmozgalmi, tevékenységhez, gyeripaszkával, megismerkedett, alkalmazkodtak, komszomolisták, körülményeihez, hasznosítható, szociológusok, bélyeggyűjtők, komszomolista, tapasztalatot, tapasztalatok, kapcsolatokat, bizottságának, legszegényebb, leggazdagabb, szervezettől, életrajzában, szociológiai, elitképződés, évfordulóján, szövetségéig, mozgalmakban, bélyegeikkel, előképzésnek, kommunista Komszomol, kapitalista élet, kapitalizmus építésére, megdöbbentő következtetésre, számos komszomolista, világ száz, szovjet kommunista, szociológiai kérdésekkel, iránt érdeklődött, úttörő mozgalomtól, bélyeggyűjtők szövetségéig, kutatás arra, szakszervezetek semmire, kapitalista pénzügyi, szervezet munkájában, hirdetés után, Komszomolszkaja Pravda, Vagit Alekperovot, Mihail Fridman, Mihail Prohorov, Oleg Gyeripaszkával,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png virág  Egy bizonyos határt  Bounty krémes  Paul David Tripp Április 19  Nagyi telefonál  Png rózsa csokor  Png cica  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Png virág  Mi lenne ha  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Próbálj meg ...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mai harmónia kártyám  Nem tudhatod  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Png férfi  Boldog születésnapot a ma ünne...  Irgalom és ítélet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Csak a fogyatkozás látható  Segítsük barátainkat, hogy meg...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Neked tudnod kell  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Szívem  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Adakozás  Adakozás  Kaffka_Margit  Mindig jusson idő nevetni  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Alázat  Zilahy Lajos gondolata  Png virág  Alvó cicák  Mindig jusson idő nevetni  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Bounty krémes  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png férfi  Elköszönt  Akarat  Adakozás  Mindig jusson idő nevetni  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Tanuld meg ezt a versemet  Paul David Tripp Április 20  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png csokor  A kételkedés kezelése  Png fotel  Alvó cicák  Alázat  képre írva  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Nevem  Éretlen vers  Nagyi telefonál  Nem tudhatod  Garai Gábor - Takarítás 
Bejegyzés Címkék
kommunista Komszomol, kapitalista élet, kapitalizmus építésére, megdöbbentő következtetésre, számos komszomolista, világ száz, szovjet kommunista, szociológiai kérdésekkel, iránt érdeklődött, úttörő mozgalomtól, bélyeggyűjtők szövetségéig, kutatás arra, szakszervezetek semmire, kapitalista pénzügyi, szervezet munkájában, hirdetés után, úttörőmozgalmi kisdobos, elitképződés rendszere, úttörők közé, legaktívabb kisdobosokat, legtöbb egyetemen, felvételhez szükséges, komszomolista vezetők, szocialista országokba, elit komszomolisták, párt mechanizmusainak, átlagnál sokkal, leggazdagabb üzletemberek, ifjúsági mozgalmakban, volt komszomolisták, amerikai Forbes, egyetemen megismerkedett, szervezet egyik, egyetemi Komszomol, mechanizmusainak, bélyeggyűjtőkkel, szabadságvesztés, megszüntetésének, vadkapitalizmus, valutaügyletért, szakszervezetek, komszomolszkaja, következtetésre, szakszervezeten, úttörőmozgalmi, tevékenységhez, gyeripaszkával, megismerkedett, alkalmazkodtak, komszomolisták, körülményeihez, hasznosítható, szociológusok, bélyeggyűjtők, komszomolista, tapasztalatot, tapasztalatok, kapcsolatokat, bizottságának, legszegényebb, leggazdagabb, szervezettől, életrajzában, szociológiai, elitképződés, évfordulóján, szövetségéig, mozgalmakban, bélyegeikkel, előképzésnek, kapcsolataik, vasútvonalon, megjegyzendő, kisdobosokat, üzletemberek, foglalkoztak, komszomolban, kapitalizmus, gyeripaszka, legaktívabb, felvételhez, komszomolon, szülőhelyén, kérdésekkel, felmérésben, mozgalomtól, személyiség, alekperovot, folytatódik, érdeklődött, kapcsolatok, szervezetek, szakemberek, menedzserek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.